Economie

Directorul ANRE s-a întâlnit cu ambasadorul de la București: „România e singura sursă de energie, asigurând consumul R. Moldova”

Veaceslav Untila, director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avut o întrevedere cu E.S. Cristian-Leon Țurcanu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, transmite sursa.

Veaceslav Untila a transmis noului ambasador felicitări cu ocazia preluării mandatului și i-a urat succes în desfășurarea activității diplomatice. El a exprimat mulțumiri statului român pentru suportul considerabil acordat Republicii Moldova, în contextul celei mai grave crize energetice cu care se confruntă țara noastră: 

„Reacția autorităților de la București a fost promptă în momentul când Republica Moldova risca să rămână fără energie electrică. România este singura sursă de energie electrică, asigurând necesarul de consum al țării noastre.”

La rândul său, E.S. Cristian-Leon Țurcanu a remarcat că: „România a fost și rămâne un prieten și un partener de nădejde al Republicii Moldova și în scurt timp, cu siguranță, vor fi identificate măsuri optime pentru depășirea acestei crize energetice. Cu eforturi comune vom găsi soluțiile optime.”

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de implementarea unor proiecte strategice, care vor asigura securitatea energetică a Republicii Moldova și vor duce la diversificarea surselor de import a energiei electrice. De asemenea, s-a discutat despre sursele alternative de gaze naturale care pot fi livrate pe alte căi în țara noastră, pentru a asigura volumele necesare.

La finalul discuțiilor oficialii s-au arătat deschiși pentru a continua colaborarea.

#colaborarea #ANRE #București #sursă_de_energie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button