Politică

Doi ani de când Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderare la UE. Maia Sandu: „Ani de muncă intensă”

Astăzi se împlinesc doi ani de când Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, alături de Ucraina. „Doi ani de muncă intensă pentru a putea lansa negocierile de aderare”, a comunicat șefa statului Maia Sandu. Iar viceprim-ministra pentru integrare europeană Cristina Gherasimov, desemnată negociator-șef din partea Republicii Moldova, a spus că se pregătește de prima conferință interguvernamentală. „După care urmează screening-ul bilateral, deschiderea și închiderea capitolelor de negociere, semnarea și ratificarea Acordului de aderare la Uniunea Europeană”, a menționat Gherasimov, transmite sursa

Președinta Maia Sandu a scris pe o rețea de socializare că „azi marcăm doi ani de la obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE – doi ani de muncă intensă pentru a putea lansa negocierile de aderare”. „În fiecare zi lucrăm pentru obiectivul nostru național – cel de a pregăti Republica Moldova pentru aderare până în 2030”, a adăugat șefa statului, atașând și imagini video.

În imaginile publicate de președintă, viceprim-ministra pentru integrare europeană Cristina Gherasimov a spus că „mai avem multă muncă de făcut și pași importanți de parcurs. „Ne pregătim de prima conferință interguvernamentală. După care urmează screening-ul bilateral, deschiderea și închiderea capitolelor de negociere, semnarea și ratificarea Acordului de aderare la Uniunea Europeană. Mergem cu încredere pe drumul nostru european”, a comunicat Gherasimov.

#Moldova #țară_candidat #UE #Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button