PoliticăSocietate

Dosarul „Frauda Bancară”: Procuratura Anticorupție a efectuat noi percheziții

Procuratura Anticorupție, cu suportul SIS și CNA, a efectuat percheziții în zilele de 25-26 ianuarie, dosarul denumit generic „Frauda Bancară”. Perchezițiile au vizat domiciliile a două persoane fizice și sediul unei persoane juridice.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate mai multe documente și computere pentru a fi cercetate în cadrul cauzei penale. Două persoane au fost citate la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiate în calitate de bănuit de comiterea infracțiunilor de escrocherie și spălare de bani, transmite sursa.

Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat, mai multe percheziții într-un episod vizând dosarul „frauda bancară”.

Fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi, acuzat în repetate rânduri, inclusiv de președinta Maia Sandu că ar fi beneficiarul direct al unor scheme de corupție aplicate în țara noastră, a venit cu o replică, după o lungă tăcere. Acesta neagă faptul că ar fi fugit din țară, declarând că este la „investigații medicale” în străinătate și acuză partidul de guvernământ că dă indicații procuraturii să deschidă dosare penale pe numele lui Andronachi, persecutându-i inclusiv familia.

Președinta Maia Sandu a declarat, în repetate rânduri, că Vladimir Andronachi este „unul dintre beneficiarii schemelor de corupție”, puse în aplicare în țara noastră.

Două companii offshore cu nume similare din paradisul fiscal Belize au încasat un milion de euro din „Miliardul dispărut”. RISE Moldova a aflat că societățile create pe coasta de est a Americii Centrale sunt controlate de Vladimir Andronachi, un deputat de încredere al oligarhului Vlad Plahotniuc.

Aflat la final de mandat, peste câteva zile el va pleca din funcția publică fără să fi declarat conturile bancare deținute în străinătate și relația ascunsă cu firmele opace, scrie RISE.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button