Politică

Dumitru Socolan, noul ambasador al R. Moldova în Japonia, și-a prezentat scrisorile de acreditare împăratului Naruhito

Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, Dumitru Socolan, a prezentat scrisorile de acreditare Maiestății Sale Împăratul Naruhito al Japoniei, astăzi, 22 decembrie, în cadrul unei ceremonii oficiale la Palatul Imperial din Tokio.

Decretul de numire a lui Dumitru Socolan în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Japonia a fost semnat de către președinta țării, Maia Sandu, la data de 5 octombrie curent.

Precizăm că, Dumitru Socolan activează în serviciul diplomatic de o perioadă îndelungată. Anterior a fost ambasador al Republicii Moldova în Portugalia (2016). În perioada 2009-2013, a deținut funcția de consul general al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main, dar a fost rechemat pe motiv că ar fi fost implicat într-un accident rutier în Germania. Presa scria că Socolan, aflându-se în stare de ebrietate, a provocat un accident rutier şi a refuzat să treacă testul de alcoolemie. Acesta a părăsit locul accidentului cu un taxi. Pagubele au fost estimate între 15 și 20 de mii de euro.

Dumitru Socolan a deținut și funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button