Politică

„Europa este unită și dedicată păcii”. Maia Sandu a salutat decizia UE privind acordarea a €50 miliarde Ucrainei

Președinta Maia Sandu a salutat, într-un mesaj pe rețelele de socializare, decizia Consiliului European de a acorda un pachet de sprijin de 50 miliarde de euro Ucrainei, care se confruntă cu invazia rusă. Anterior, oferirea asistenței a fost blocată de premierul Ungariei Viktor Orban, transmite sursa.

Salut decizia de astăzi a Consiliului European de a oferi un sprijin financiar de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina în următorii patru ani. Aceasta demonstrează, încă o dată, că Europa este unită și dedicată păcii. Numai împreună putem obține o stabilitate durabilă pe continent”, a scris președinta Sandu pe X (fostul Twitter).

Precizăm că, pe 1 februarie, în cadrul summit-ului Consiliului European – care este format din liderii statelor UE – a fost aprobată asistența financiară acordată Ucrainei în valoare de 50 de miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European Charles Michel. Potrivit oficialului, toate cele 27 de țări membre ale UE au fost de acord să ofere asistența financiară pentru Kiev. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, a salutat decizia, care, potrivit lui, arată „unitatea puternică a Uniunii Europene”.

Precizăm că, la summit-ul Consiliului European din decembrie 2023, prim-ministrul ungar Viktor Orban a votat împotriva oferirii suportului financiar, blocând astfel acordarea acestuia. Orban a fost singurul lider european care s-a opus pachetului financiar de susținere a Ucrainei.

#Sandu #UE #Ucraina #ajutor_financiar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button