Politică

Evghenia Guțul critică decizia autorităților centrale de a nu fi prezente la ceremonia de învestire în funcție

Bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul critică decizia autorităților centrale de a nu fi prezente la ceremonia de învestire a sa în funcție. Guțul susține că a aflat din presă că principalii oficiali de stat vor lipsi de la eveniment. Asta deși au fost invitați oficial la depunerea jurământului, transmite sursa.

„Accept decizia lor, Dumnezeu să îi judece. În opinia mea, aceasta este neprofesionalism și ignorarea îndatoririlor. Aceasta este lipsă maximă de respect față de alegerea oamenilor și o insultă în adresa locuitorilor regiunii”, a scris Evghenia Guțul pe Facebook.

Ceremonia de învestire a Evgheniei Guțul are loc diseară, 19 iulie, începând cu ora 18:30, în cadrul ședinței festive a Adunării Populare a Găgăuziei. Evenimentul va fi precedată de un concert pentru copii. După ceremonie, Guțul anunță un concert pentru locuitorii din regiune, dar și focuri de artificii. 

Evghenia Guțul a fost aleasă bașcan al Găgăuziei pe listele Partidului Șor, după ce în turul doi de scrutin, din data de 15 mai, l-a „bătut” pe socialistul Grigori Uzun. În 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat scrutinul, respectiv mandatul bașcanului, în pofida suspiciunilor de finanțare ilegală a campaniei electorale și a bănuielilor că pe listele alegătorilor prezenți la urne, ar fi fost de fapt persoane decedate, dar și care se află peste hotare, iar voturile ar fi fost exprimate în numele acestora.

#Găgăuzia #ceremonie #învestire

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button