EconomieSocietate

Fabricat in Moldova: Utilaje de împrăștiere a materialului antiderapant produse la uzina din Soroca

Cinci utilaje de împrăștiere a materialului antiderapant, produse de către uzina Hidroinpex, din Soroca vor ajunge în curând în câteva raioane și orașe ale țării, transmite sursa.

Anunțul a fost făcut astăzi, 15 ianuarie de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a întreprins o vizită de lucru la uzina dată.

Potrivit lui Spînu, în prezent la uzina din Soroca lucrează circa 90 de angajați, care se ocupă de asamblarea și producerea sărărițelor, dar și a altor echipamente mecanizate.

„Astăzi mă aflu la Soroca. Am vizitat uzina de maşini Hidroinpex care a produs şi ansamblat de curând 5 utilaje pentru răspândirea materialului antiderapant. Avem restanțe mari la capitolul maşini şi utilaje din dotare pentru întreținerea drumurilor. De aceea, am fost curios să văd cum se lucrează şi care sunt posibilitățile noastre de a produce şi asambla, aici în țară, tehnică pentru construcţia şi întreținerea drumurilor, şi nu doar. La moment sunt 90 de angajați la uzină. Trebuie să explorăm acest potenţial. Dacă se vor face mai multe echipamente în țară se vor crea și locuri de muncă mai multe”, a scris Spînu pe pagina lui de Facebook.

Cele 5 noi utilaje produse de uzina de la Soroca vor fi date în folosință pentru următoarele întreprinderi ce gestionează întreținerea sectoarelor de drum: Chişinău, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi și Râşcani.

Costul total al producerii sărărițelor este de 1 milion de lei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button