Război în Ucraina

Fața adevărată a bisericii din R.Moldova – Mitropolitul Vladimir, decorat de Patriarhul Kiril

Mitropolitul Vladimir a fost decorat de către Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I, anunță un comunicat al Mitropoliei Moldovei.

„Această deosebită decorație este o apreciere a eforturilor Înaltpreasfinției Sale de consolidare a societății moldovenești în jurul valorilor Ortodoxe, dar și a vrednicei și îndelungatei păstoriri a turmei încredințate spre oblăduire. Vlădica Vladimir a mulțumit PF Patriarh Kiril pentru înaltul Ordin și pentru încrederea acordată, declarând că și în continuare, Biserica Ortodoxă din Moldova va merge pe aceiași cale a unității și statorniciei întru credință”, se spune în comunicat, conform sursei.

Un alt comunicat anunță că Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ședința Sinodului a avut loc la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea ”Sfântul Daniel” din Moscova.

La Sinod au fost discutate 20 de subiecte legate de viața Bisericii. Membrii Sf. Sinod au luat decizia ca Exarhul patriarhal al Europei Occidentale, mitropolitul Nestor, să supliniească temporar scaunul chiriarhal al Eparhiei Spaniei şi Portugaliei.

#biserica #Moldova #patriarhKirill

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button