Internaţional

Fenomenul certificatelor falsificate la COVID-19 ia amploare în Europa. În mai multe țări europene au fost descoperite astfel de scheme

Fenomenul certificatelor false ia amploare și în Europa. În Franța și Germania au fost descoperite sute de certificate falsificate. În urma anchetelor pornite au fost reținute sute de persoane care riscă ani grei de închisoare. Sursă.

În Franța au fost descoperite până acum 110 mii de permise sanitare falsificate, după ce au fost pornite peste 400 de anchete. 

Oficialii din Franța recunosc că medicii și asistentele, care au acces la sistemul de emitere a certificatelor, sunt implicați în falsificarea certificatelor, chiar dacă riscă ani de închisoare.

Potrivit presei din Germania dificultăți întâlnesc și farmaciștii care se plâng de numărul mare de oameni care vin cu permise false care sunt greu de verificat, pentru că au ștampile și semnături aparent legale.  

Și autoritățile italiene au anunțat luna trecută că au depistat un tânăr care a vândut un certificat de vaccinare fals, o afacere la care s-a asociat cu hackeri ruși, cu ajutorul cărora a câștigat în câteva luni zeci de mii de euro şi şi-a cumpărat obiecte de lux.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a spus că au fost efectuate până în prezent peste o sută de interogatorii şi unele persoane au fost deja condamnate

„Problema cu pașapoartele sanitare false este că adesea implică o complicitate a unui medic sau asistent, ceea ce este foarte dificil de probat”, a explicat Darmanin.

Guvernul francez va avea vineri o reuniune a Consiliului de apărare sanitară pentru a examina noi măsuri de combatere a pandemiei, inclusiv în contextul amenințării pe care o reprezintă varianta Omicron a coronavirusului. Deocamdată a fost restricționat accesul în Franța pentru persoanele care vin din Regatul Unit, țară unde această variantă foarte contagioasă s-a extins îngrijorător.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button