Război în Ucraina

Filmare cu drona de la Izium: O rachetă a ucis 50 de oameni. Zelenski anunță despre găsirea altor două morminte comune

Pe contul de Facebook al Comandamentului Forțelor Aeropurtate de Asalt ucrainene a fost postat un videoclip filmat cu o dronă care arată amploarea distrugerilor din așezările recent eliberate din regiunea Harkov, nord-estul țării, notează Libertatea.

„Ei au adus moartea și distrugerea aici. Invadatorii au încercat să ne distrugă, dar au fost învinși. Ocupanții ruși au ucis și torturat ucraineni, le-au distrus casele. O rachetă a ucis 50 de oameni. Și aceasta, din păcate, este doar o mică parte a victimelor civile din Izium și satele din jur”, a transmis serviciul de presă al comandamentului militar, care a subliniat că „Ucraina va reconstrui fiecare casă” și „fiecare victimă va fi răzbunată de 100 de ori”

Unitățile trupelor de asalt aeropurtate au fost primele care au lansat o contraofensivă și au eliberat regiunea Harkov. În orașul Izium, eliberat după șase luni de ocupație, a fost descoperită o groapă comună cu peste 440 de cadavre. 

Inițial, autoritățile ucrainene au declarat, de asemenea, că în regiunea Harkov, nord-estul Ucrainei, au fost identificate cel puțin 10 camere de tortură în care au fost abuzaţi civili. 

Zelenski: „Încă două morminte comune, cu sute de cadavre” 

Într-un interviu pentru postul american CBS, președintele Volodimir Zelenski a declarat că au fost descoperite alte două gropi comune cu sute de cadavre. Orașul Izium, 50.000 de locuitori, a fost „șters de pe fața pământului”, a spus Zelenski.

Atrocitățile atribuite forțelor ruse în nord-estul Ucrainei au ieșit la iveală după contraofensiva prin care Kievul a reușit să recucerească până acum în jur de 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu.

#Zelenski #Izium #rachetă #victime

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button