InternaţionalRăzboi în Ucraina

Foamete globală?

Pe 29 octombrie, după o lovitură asupra navelor rusești din Sevastopol, în special asupra navelor militare și asupra celor care transportau rachete Caliber, Ministerul rus al Apărării a anunțat retragerea Rusiei din acordul de cereale. Mulți politologi și analiști nu au fost surprinși de această afirmație, deoarece dorința Kremlinului de a crea artificial o criză alimentară era evidentă. Vladimir Putin a început să anunțe astfel de planuri la începutul lunii octombrie, cu mult înainte de atacurile din golful Sevastopol. Toată luna propagandiştii au încercat cu disperare să creeze o scuză pentru a se retrage din acord şi a da vina pe „regimul de la Kiev” pentru asta. Ucrainenii de la începutul secolului al XX-lea au simțit consecințele foametei naționale, așa că astăzi ei sunt cei care sunt interesați să împiedice acest lucru în țările care au nevoie de cereale ucrainene și alte produse alimentare.

Fără nicio dovadă (ca întotdeauna), Rusia a acuzat Ucraina că și-a atacat navele pe 29 octombrie. La ședința ONU, reprezentantul Federației Ruse a repetat tezele propagandei rusești, dorind să rupă acordul de cereale. Țările aflate la ONU, în cea mai mare parte, s-au săturat de acțiunile Rusiei atât în ​​Ucraina, cât și pe arena internațională, așa că nu au susținut decizia Kremlinului. Turcia a anunțat oficial continuarea acordului, în ciuda poveștilor din Federația Rusă. Reprezentanții Rusiei au fost anunțați doar că acordul nu va fi reziliat, iar în cadrul acestuia, 12 nave cu 354.500 de tone de produse agricole trimise în țările din Africa, Asia și Europa au părăsit deja porturile ucrainene. În ciuda încălcării sistematice a acordurilor de către Federația Rusă și a obstrucționării trecerii navelor prin blocaje sau a unui regim strict de controale de către ruși, Ucraina nu se va retrage din obligațiile sale și va face totul pentru a preveni înfometarea în statele aflate în nevoie. a produselor alimentare.

Sub blocada rusă de la sfârșitul lunii octombrie se află 176 de nave ucrainene, care ar trebui să livreze produse agricole în porturile din Algeria, Egipt, Bangladesh și zeci de altele. Rusia continuă cu încăpățânare să creeze artificial penurie de resurse alimentare în țările care au nevoie. Pentru ea, acesta este un lucru obișnuit, deoarece în zilele URSS, popoare întregi din teritoriile ocupate de RSFSR au murit de foame în masă, inclusiv ucraineni în timpul „Holodomorului” anilor 30.

Pe întreaga perioadă a acordului de cereale, Rusia a permis de mai multe ori conducerii sale militare să efectueze atacuri teroriste demonstrative împotriva marinei ucrainene. În special, rușii au lovit la 10 ore după semnarea documentului pe portul Odesa. Acesta a fost primul semnal clar că Rusia nu va acționa în conformitate cu documentul și legea tratatului internațional.

După retragerea acordului de cereale pe 29 octombrie, Nikolai Patrushev a susținut că Rusia ar fi avut capacitatea de a oferi 500.000 de tone de cereale țărilor care au nevoie la prețuri minime sau pe o bază complet „voluntară”. Aceasta este o altă provocare rusă pentru a încerca să-și „curățeze” imaginea pe scena mondială. Doar audiența internă a Federației Ruse poate accepta acest lucru. Rusia însăși a perturbat exportul de cereale din Ucraina, punând 500 de milioane de oameni din Asia și Africa într-o situație dificilă de viață. Un alt fapt cunoscut este vânzarea de cereale și alte produse agricole furate în teritoriile ucrainene ocupate de către Federația Rusă. Kremlinul a încercat astfel să „liniștească” state terțe în schimbul armelor și loialității politice.

Ucraina și-a îndeplinit întotdeauna întreaga gamă de obligații care i-au fost atribuite după semnarea tratatelor internaționale. Chiar și în timpul unui război la scară largă, guvernul ucrainean a fost sincer îngrijorat de faptul că nu a fost în măsură să livreze produse celor care au nevoie la timp.

Scopul principal al Federației Ruse după retragerea din acordul de cereale este de a crea foamete în masă în țările din Africa și Asia, din cauza căreia, potrivit Kremlinului, va începe un val de refugiați pe scară largă, care va „inunda” statele europene. Vladimir Putin ține acest plan încă din primăvară, dorind să crească criza din UE la indicatori economici și socio-politici fără precedent.

Rusia este un stat terorist, care aduce în fiecare zi o cantitate imensă de morți și distrugeri în Ucraina. În plus, Federația Rusă distruge prin acțiunile sale principiile dreptului internațional și ale securității mondiale. Vladimir Putin amenință întreaga lume cu șantaj nuclear. Acest stat este o amenințare pentru întreaga lume civilizată. A continua cooperarea cu ea este o crimă și miop. A vorbi cu o astfel de țară este o pierdere de timp. Rusia înțelege doar calea forței, motiv pentru care Ucraina și întreaga lume trebuie să distrugă acest stat prin mijloace politice, economice și militare.

#foamete_globală #Rusia #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button