Război în Ucraina

FOTO noi din Donețk. Rușii atacă cartierele. Sunt morți. Ucrainenii se pregătesc să recucerească Herson și Zaporojie

Rusia a lovit regiunea Donețk cu rachete Uragan. Presa ucraineană scrie că cel puțin 30 de oameni sunt sub dărâmături. Până la ora publicării acestei știri, cadavrele a șase persoane au fost scoase la suprafață, transmite sursa.

Este vorba despre Chasov Yar. Printre cele 30 de persoane ar fi și un copil de 9 ani. Pavel Kirilenko, președintele Administrației Militare Regionale Donețk, a anunțat despre asta pe contul său Telegram.

„Cel puțin trei duzini de oameni sunt sub dărâmăturile unei clădiri cu 5 etaje din Chasovoy Yar, pe care rușii au atacat-o cu rachete Uragan aseară. Două intrări în casă sunt complet distruse. Salvatorii lucrează la fața locului – încearcă să-i salveze pe cei care se află sub dărâmături. Cel mai probabil sunt cel puțin 34 de persoane, inclusiv un copil de 9 ani”.

Operațiunea continuă. Au reușit deja să stabilească legătura cu doi locuitori ai casei, care s-au trezit sub dărâmături. Corpurile neînsuflețite a șase persoane au fost deja scoase la suprafață de sub dărâmături, alte cinci persoane sunt rănite.

Totodată, se mai scrie că rușii continuă să bombardeze și zone rezidențiale din regiunea Zaporojie, orașele Harkov și Nikolaev.

„Numai în ultimele 24 de ore, armata rusă a atacat orașele Nikolaev, Harkov, Krivoi Rog și comunitățile din regiunea Zaporojie… Rușii au țintit chiar zone rezidențiale, în mod absolut deliberat, intenționat, au țintit case obișnuite și civili. Sunt victime, morți și răniți”, a declarat președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

Este de menționat că s-a avertizat locuitorii din Herson și Zaporojie să plece cât mai repede, deoarece ce se pregătește să lanseze o contraofensivă pentru a recuceri zona. Regiunile Herson și Zaporojie au fost ocupate de trupele ruse la sfârșitul lunii februarie.

#Donețk #Uragan #cartierele_atacate #Chasov_Yar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button