Politică

Grosu: Survolarea spațiului aerian de către rachetele rusești ne întărește decizia de a avea sisteme de apărare

Președintele Parlamentului Igor Grosu a lăsat să se înțeleagă astăzi faptul că Republica Moldova caută soluții pentru a putea procura sisteme de apărare, inclusiv antiaeriene.

Ultimul incident, când trei rachete rusești au survolat neautorizat spațiul aerian al Republicii Moldova, este calificat drept „o amenințare”, care ne face să „înțelegem o dată în plus că trebuie să investim în sistemele noastre de apărare”, a declarat liderul PAS, transmite sursa, cu referire la Unimedia.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a lăsat să se înțeleagă astăzi faptul că Republica Moldova caută soluții pentru a putea procura sisteme de apărare, inclusiv antiaeriene. Ultimul incident, când trei rachete rusești au survolat neautorizat spațiul aerian al Republicii Moldova, este calificat drept „o amenințare”, care ne face să „înțelegem o dată în plus că trebuie să investim în sistemele noastre de apărare”, a declarat liderul PAS.

„Un pericol real de extindere a războiului nu vedem atât timp cât militarii ucraineni rezistă și mai mult decât atât, eliberează teritorii.

Dar a apărut un alt tip de amenințare, rachetele lansate de pe navele militare ruse din Marea Neagră și aceasta devine o problemă foarte serioasă.

Rusia și-a schimbat tactica, atacă infrastructura strategică și critică – stații termoelectrice și am putea să ne așteptăm la un nou val de refugiați, de iarnă.

Înțelegem, o dată în plus, că trebuie să investim în sistemele noastre de apărare, după ce cele trei rachete rusești au survolat ilegal spațiul nostru aerian.

Rusia nu se grăbește să recunoască acest fapt, din păcate. Nu ne miră lucrul acesta, dar ne întărește în decizia noastră de a căuta soluții nu doar de a urmări rachete și aparate de zbor, care încalcă spațiul nostru aerian, dar și pentru a avea sisteme care să se poată opune la astfel de încercări”, a declarat Grosu.

La 10 octombrie, Ministerul Apărării a anunțat că structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Federația Rusă nu recunoaște că a violat spațiul aerian al Republicii Moldova, după ce trei rachete au survolat teritoriul țării noastre.

#Grosu #Moldova #securitate #pericol

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button