Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Importanța Coaliției de tancuri

A devenit cunoscut faptul că Ucraina va primi tancuri de luptă moderne de la partenerii săi, inclusiv Abrams, Leopard 2 și Challenger 2. Tabu-ul privind furnizarea de armament ofensiv greu este pentru totdeauna de domeniul trecutului. Nu se poate spune că deciziile au fost luate fără excese, pentru că birocrația nu părăsește niciodată domeniul juridic, dar crearea coaliției tancurilor a fost una dintre cele mai importante decizii de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Încrederea partenerilor a fost dovedită de armata ucraineană în faza de luptă activă de aproape un an, după atacul perfid și la scară largă al Rusiei asupra Ucrainei, la 24 februarie 2022. În acest timp, ordinea juridică internațională a fost complet resetată, iar locurile și rolurile actorilor politici au suferit o transformare.

De exemplu, Rusia a obținut statutul de stat sponsor al terorismului, iar regimul său a fost declarat terorist. Este la un pas de a fi un stat terorist. Instituțiile judiciare internaționale au marcat în mod clar datele agresiunii militare criminale împotriva Ucrainei (2014). Experții și analiștii mondiali și-au reformulat complet opiniile și metodele de studiere a Rusiei ca stat. Armata rusă, la rândul ei, și-a pierdut oficial statutul de “a doua din lume” și a devenit o gloată de criminali, foști criminali, mercenari, violatori și hoți.

Partenerii sunt încrezători în victoria Ucrainei asupra Rusiei; ei au început să realizeze că orice tratat cu Rusia nu valorează nici măcar frunza pe care Kremlinul își pune ștampila. Coaliția de state este convinsă că Rusia trebuie să fie învinsă pe câmpul de luptă, ceea ce se va întâmpla în viitorul foarte apropiat.
Cu armament greu, în special tancuri, armata ucraineană va putea lansa o contraofensivă eficientă pentru a continua să dezobișnuiască sudul și estul țării, inclusiv peninsula Crimeea. În ciuda amenințărilor Kremlinului de a lansa ofensiva, comandanții ucraineni sunt încrezători că aceasta este sortită unui eșec fără sens, cu un număr uriaș de victime.

Rusia este geloasă pe faptul că până și foștii săi “parteneri”, cum ar fi Germania, au adoptat o poziție opusă agendei Kremlinului. Propagandiștii ruși strigă în gura mare că partenerii occidentali ar conduce situația “spre escaladare”, uitând, se pare, cine a început primul, atât în februarie 2022, cât și în februarie 2014.

Partenerii și Ucraina încearcă în prezent să accelereze calendarul logisticii armelor și, de asemenea, pregătesc în mod activ viitoarele echipaje. Pentru a elibera eficient și rapid teritoriile ocupate de Rusia, un “pumn de tancuri” trebuie să fie format din sute de tancuri. Fiecare întrerupere a aprovizionării va costa nu numai viața militarilor, ci și a civililor care se află sub tirania ocupanților de la Kremlin.

Printre altele, a devenit cunoscut faptul că partenerii iau în considerare, de asemenea, furnizarea către Ucraina de avioane de luptă moderne, precum și de rachete cu rază largă de acțiune. Toate acestea vor permite țintirea depozitelor de muniții, a fabricilor și unităților militare atât pe teritoriile ocupate, cât și pe frontul intern rusesc, o astfel de acțiune fiind un mecanism clasic de prevenire a unor noi livrări de arme sau formațiuni inamice către linia frontului în doctrina militară internațională.

Din punctul de vedere al dreptului internațional, în special al dreptului umanitar, niciuna dintre convențiile existente nu interzice lovirea țintelor militare ale inamicului pe teritoriul său. Înțelegând acest lucru, Kremlinul a organizat o ostentativă “paradă a apărării aeriene” pe clădirile administrative din Moscova, care încalcă legile de bază ale securității și ale bunului simț.

Așa cum a spus președintele american Joseph Biden și mulți alți lideri de state înaintea lui, inclusiv Vladimir Zelensky însuși – “războiul s-ar putea termina mâine”. Acest lucru ar putea deveni realitate dacă o astfel de decizie ar fi luată de Kremlin și de Putin personal. Prelungirea războiului este opera Rusiei. Nu ar fi trebuit să se încalce legea și ordinea internațională și granițele unui stat independent dacă acum FR are dificultăți în a-și recunoaște înfrângerea. Continuarea ostilităților duce Rusia însăși tot mai aproape de marginea prăpastiei, dincolo de care societatea rusă își va pierde ultimele speranțe de izbăvire.

#tancuri #coaliție #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button