Război în Ucraina

În Kazan, mobilizați s-au revoltat din cauza condițiilor proaste

Zeci de bărbați de la poligonul din Kazan au cerut să-și îmbunătățească condițiile de viață, înjurând obscen pe ofițerul care a ieșit să vorbească cu ei.

Zeci dintre cei mobilizați la Kazan au organizat un protest puternic împotriva condițiilor de detenție de la poligonul de antrenament. În videoclipurile postate pe Twitter sâmbătă, 5 noiembrie, la unul dintre ofițeri se aude un limbaj obscen, iar bărbații cer să instaleze o mașină de spălat și să le pună la dispoziție prize pentru utilizare.

Potrivit canalului SOTA Telegram, lipsa alimentelor, apei și încălzirii, precum și a mitralierelor ruginite, provoacă și nemulțumiri celor chemați să participe la războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Nu este prima dată când rezerviștii ruși mobilizați au criticat condițiile de detenție și nivelul de asigurare a acestora cu tot ce le trebuie.

Lipsa buștenilor pentru tranșee

La sfârșitul lunii octombrie, un videoclip cu unul dintre soldații care servește în regiunea Belgorod a fost publicat pe web. Bărbatul, a cărui parte a feței era acoperită cu un cagoua, a spus că, din cauza „regului birocratic” al conducerii regiunii Belgorod, angajații brigăzii sale nu au putut primi timp de trei zile buștenii necesari construcției de tranșee.

„Ideea este că acum o să dăm jos mulți băieți pentru că nu putem obține bușteni proști”, s-a plâns el.

Ca răspuns la acest apel, guvernatorul adjunct al Regiunii Belgorod, Yulia Shchedrina, a raportat pe rețeaua de socializare VKontakte că „Regiunea Belgorod aparține unor regiuni slab împădurite și este o zonă de graniță, iar nevoia de lemn pentru aceste nevoi crește de fiecare dată zilnic.” Pentru a se asigura că lemnul nu ajunge „la inamic”, este necesar să se îndrepte toate cererile pentru acesta la nivel central – prin Ministerul Apărării al Federației Ruse, a adăugat ea.

După începerea mobilizării în masă în Rusia la sfârșitul lunii septembrie, în mass-media și rețelele de socializare au apărut în mod repetat rapoarte conform cărora recruții au fost obligați să-și cumpere propriile echipamente pe cheltuiala lor. În plus, într-o serie de regiuni ale Federației Ruse, inclusiv în Civasia, oamenii mobilizați și rudele acestora și-au exprimat indignarea față de lipsa plăților promise de autorități.

#mobilizați #protest #condițiile_de_viață #Kazan

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button