Război în Ucraina

Încă o CRIMĂ de RĂZBOI comisă de armata rusă: gropi comune din orașul eliberat Izyum

Orașul Izyum este situat în regiunea Harkov din Ucraina și a fost capturat de trupele ruse la începutul lunii aprilie a acestui an. Pe 11 septembrie 2022, în timpul unei contraofensive de succes, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat orașul de invadatorii ruși:

(Soldații ucraineni după eliberarea orașului Izyum)

Cu toate acestea, bucuria victoriei a fost înlocuită cu lucruri terifiante care au fost descoperite în pădurea din afara orașului:

Fotografia prezintă gropile comune rămase după retragerea trupelor ruse de pe teritoriul orașului, aflat sub ocupația lor de câteva luni. Potrivit estimărilor preliminare, acolo au fost găsite aproximativ 460 de morminte. Majoritatea celor îngropați sunt probabil civili care au murit în timpul bombardării orașului și torturii soldaților ruși, a fost găsită și o groapă comună cu 25 de soldați ucraineni:

(semnătura pe cruce: „AFU 17 oameni din orașul Izyum de la morgă”)

Toate cadavrele vor fi exhumate în cadrul anchetei, iar rezultatele vor fi atașate materialelor tribunalului internațional.

De asemenea, în oraș a fost găsită o cameră de tortură, care se afla în hambarul uneia dintre case. Există linoleum pe podea pentru a spăla rapid sângele. În colț – o masă și un scaun, în spatele cărora stătea reprezentantul Federației Ruse. Prizonierii au fost torturați pentru a coopera sau a-și asuma responsabilitatea pentru spionaj pentru Forțele Armate ucrainene. O astfel de agresiune împotriva civililor este o încălcare a dreptului internațional, iar Rusia a dovedit încă o dată că este o țară teroristă.

Numărul civililor uciși de armata rusă în rândul populației civile din Izyum este de cel puțin două ori numărul victimelor acțiunilor rușilor din Bucha, regiunea Kiev. Distrugerea din oraș poate fi comparată cu pagubele din mai multe Borodianka. Invadatorii ruși au efectuat mai multe atacuri cu rachete asupra Izyum decât asupra Mariupol, în timp ce populația din Izyum era de 10 ori mai mică înainte de invazia la scară largă.

Contraofensiva la scară largă a forțelor ucrainene continuă, oraș după oraș, ucrainenii continuă să-și elibereze teritoriile și este înfricoșător să ne imaginăm câte astfel de masacre vor mai fi descoperite în viitor. Rusia este țara teroristă numărul 1 din lume, care trebuie pedepsită pentru toate crimele pe care le comite împotriva poporului ucrainean. Ajutorul occidental trebuie crescut continuu până la victoria completă a Ucrainei asupra regimului criminal al lui Putin.

#Crimă #rusia_țară_teroristă #război #Ucraina #Izyum

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button