Război în Ucraina

Instanţa a condamnat la doi ani într-o colonie-aşezare o persoană mobilizată care a părăsit unitatea de învăţământ. A fost reținut într-un bar unde a petrecut 12 zile

Curtea militară a garnizoanei Vladimir l-a condamnat pe Vitali Riazanov, mobilizat din regiunea Lipetsk, la doi ani într-o colonie în cazul părăsirii neautorizate a locului de serviciu pentru mai mult de 10 zile (partea 3.1 a articolului 337 din Codul penal al Federația Rusă), transmite sursa.

Riazanov a fost condamnat pe 10 ianuarie, dar mass-media, în primul rând Argumentul, i-au acordat atenție abia acum.

Potrivit dosarului, Ryazanov a fost mobilizat pe 28 septembrie. Opt zile mai târziu, el a semnat un contract cu Ministerul rus al Apărării pentru a servi ca instructor sanitar într-o companie de ingineri și de atunci a fost instruit la un centru de formare din Kovrov, regiunea Vladimir.

Târziu în seara zilei de 18 octombrie, pentru a „scăpa temporar de serviciul militar și a lua o pauză de la îndeplinirea îndatoririlor sale oficiale”, Riazanov a urcat peste gardul centrului și a mers la o cafenea situată lângă unitate. Când instituția a fost închisă, mobilizatul s-a deplasat la barul „Slavyanka”, unde a „petrecut timpul cu legăturile” până a fost reținut de poliția militară.

Unul dintre angajații barului a spus că l-a văzut pentru prima dată pe Riazanov la Slavyanka pe 21 octombrie, împreună cu alți bărbați în uniformă militară. Potrivit acesteia, mobilizata a fost în bar pe toată durata ei tură, iar noaptea a dormit la masă. Ea a aflat de la lucrătorul în ture că militarul stătea în bar de mai bine de o zi. Potrivit martorului, Ryazanov a fost în bar și bea alcool până pe 30 octombrie, când a fost luat de poliție.

#Ryazanov #mobilizare #închisoare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button