Societate

Iuliana Cantaragiu despre uzina de la Rîbnița: Timp de trei decenii a activat fără autorizație de mediu

Timp de 30 de ani Uzina Metalurgică de la Rîbnița a activat fără autorizație de mediu. Am instituit autorizația din momentul în care am venit la guvernare, transmite sursa.

Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu a declarat într-o conferință de presă că la întreprinderea din stânga Nistrului a fost făcut un control tematic.

„Controlul la uzina de la Rîbnița a fost posibil să fie efectuat pe platforma Biroului de Reintegrare. În urma verificărilor au fost depistate mai multe neconformități. A fost dat refuz de acordare a autorizației de mediu. Or dacă nu înlătură neconformitățile se exclude posibilitatea de acordare pe o perioadă mai lungă”, a precizat Cantaragiu.

Referindu-se la încălcările depistate ministrul a spus: „În registrul privind sursele de emisie nu au fot listate toate sursele de poluare, tipurile de deșeuri. Nu a fost respectată legislația cu privire la deșeuri inclusiv registrul deșeurilor care codifică tipurile acestora. Deșeurile nu au fost listate conform registrului Republicii Moldova. Categoriile de deșeuri trebuie să fie uniformizate pe tot teritoriul pe unde circulă”.

Potrivit ministrei, în prezent subiectul uzinei este folosit de autorități în negocieri pentru obținerea de facilități în beneficiul locuitorilor Republicii Moldova.

„Este vorba de mobilitatea fermierilor pentru a-și lucra pământurile în stânga Nistrului și prețul la energia electrică. Este o parte a procesului de negocieri”, a punctat Cantaragiu.

#Uzina_Metalurgică_de_la_Rîbnița #autorizația_de_mediu #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button