Politică

Krasnoselski a chemat la sprijinirea misiunii de pacificare de pe Nistru

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a adresat marţi un mesaj tradiţional autorităţilor şi administraţiei din Transnistria.

Potrivit Infotag, în domeniul politicii externe, el a stabilit că sarcina ministerului de externe al regiunii este să „continue munca pentru menţinerea funcţionalităţii mecanismelor procesului de negocieri – să asigure interacţiunea regulată cu participanţii internaţionali la formatul „5+2″”, transmite sursa.

Instituţia a fost instruită să „acorde asistenţă şi sprijin politic şi diplomatic Operaţiunii de menţinere a păcii desfăşurate sub egida Rusiei pentru a asigura stabilitatea şi securitatea statului”.

Printre alte obiective figurează: dezvoltarea şi sporirea interacţiunii cu agenţiile ONU în domeniul protecţiei şi asigurării drepturilor omului; depunerea eforturilor pentru dezvoltarea în continuare a legăturilor bilaterale sistemice cu Federaţia Rusă.

Ministerul apărării a fost însărcinat să „ia măsuri pentru menţinerea unei pregătiri ridicate de luptă şi mobilizare şi a capacităţii de luptă a trupelor; să implementeze în totalitate planurile de logistică a forţelor armate; să doteze unităţile şi instituţiile militare ale ministerului cu resurse educaţionale şi materiale moderne”.

Printre sarcinile atribuite ministerului securităţii se numără „intensificarea activităţilor pentru obţinerea de informaţii proactive despre ameninţările militare, identificarea şi stoparea ameninţărilor de sabotaj teroriste şi manifestări extremiste; efectuarea măsurilor de îmbunătăţire a activităţilor forţelor şi resurselor din cadrul Comandamentului operativ de combatere a terorismului şi coordonării operaţiunilor antiteroriste.

#Krasnoselski #misiunea_de_pacificare #Nistru #sprijinirea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button