InternaţionalPolitică

Kremlinul decide cine se va alătura grupului de inițiativă pentru a-l nominaliza pe Putin pentru alegeri. Potrivit Kommersant, opțiunile includ Shaman și Zhoga

Administrația Prezidențială Rusă pregătește o listă a membrilor viitorului grup de inițiativă pentru a-l nominaliza pe Vladimir Putin pentru alegerile prezidențiale din Rusia, a informat ziarul Kommersant. Potrivit acestora, componența preliminară a grupului este încă necunoscută. Solicitanții potențiali trebuie să fie supuși și măsurătorilor sociologice, transmite sursa.

Potrivit unor surse, directorul Nikita Mikhalkov, medicul pentru copii Leonid Roshal, cântărețul Shaman, comandantul batalionului Donbass „Sparta” și președintele parlamentului autoproclamatului DPR Artem Zhoga, precum și secretari adjuncți ai Consiliului General al Rusiei Unite, au fost discutate ca posibili membri ai grupului, potrivit unor surse. Poate că grupul va include prima femeie cosmonaută, Valentina Tereshkova.

Surse au remarcat că grupul poate include și persoane asociate cu o „operație militară specială” (cum numesc autoritățile ruse invadarea Ucrainei).

Unul dintre interlocutorii lui Kommersant a spus că ar fi de dorit ca grupul să includă persoane a căror imagine nu are aspecte negative. Candidații care nu sunt identificați atât de clar de opinia publică pot să nu fie incluși în grup, dar pot deveni împuterniciți ai președintelui. O altă sursă a adăugat că punctul cheie este impactul asupra audienței.

Vladimir Putin nu și-a anunțat încă candidatura pentru noul său al cincilea mandat prezidențial, dar, după cum a raportat Meduza la sfârșitul lunii august, Kremlinul s-a hotărât „parteneri de lupta” care vor participa la alegerile prezidențiale din 2024 împreună cu Putin. Se așteaptă ca candidații să fie politicieni în vârstă de cel puțin 50 de ani din trei partide parlamentare: Partidul Comunist al Federației Ruse, Partidul Liberal Democrat și Poporul Nou.

Potrivit legii, alegerile prezidențiale din Federația Rusă trebuie să aibă loc pe 17 martie 2024. Consiliul Federației trebuie să decidă organizarea de alegeri în perioada 8 decembrie – 18 decembrie 2023.

#Kremlin #Putin #alegeri #grupul_de_inițiativă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button