Economie

Licitație internațională în scopul realizării unui audit cu privire la datoriile SA „Moldovagaz” către Gazprom

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că în luna curentă urmează să fie anunțată o licitație pentru selectarea unei companii internaționale, care să efectueze un audit cu privire la datoriile SA „Moldovagaz” către Gazprom, informează sursa.

„Ministerul Finanțelor, în luna decembrie, va anunța o licitație pentru o companie internațională, care să realizeze acest audit.

Din informațiile primare pe care le-am văzut în ultima perioadă, eu nu cred că vom avea cifra aceasta de 700 mln de dolari, a datoriilor companiei Moldovagaz către Gazprom.

Cea mai mare parte a datoriilor s-a acumulat în perioada 2002-2008. Și hai să vedem cine era la guvernare în acea perioadă.

Oamenii au plătit pentru gazul consumat, dar tariful nu era ajustat”, a declarat Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя”, de la postul RTR Moldova.

Ministrul a reiterat faptul că aceste datorii urmează să fie achitate doar după ce se va efectua un audit internațional, cu privire la modul în care s-au acumulat datoriile și cine se face vinovat de acest fapt. O parte din datorii, autoritățile de la Chișinău le recunosc, însă o altă parte le consideră drept reminiscențe tot lăsate de Gazprom, înainte ca SA Moldova să fi fost instituită.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button