Politică

Maia Sandu a ținut un discurs despre combaterea corupției în RM la Conferința pentru Securitate de la München

Președintele Maia Sandu, aflată zilele acestea la Conferința pentru Securitate de la München, o platformă globală de discuții pe subiecte de securitate internațională, care întrunește șefi de state și guverne, lideri de opinie și antreprenori, a vorbit, în fața mai multor demnitari și experți europeni și internaționali, despre eforturile autorităților moldovenești de combatere a corupției.

„Până acum, corupția și proasta guvernare au alungat oamenii din Republica Moldova, slăbind statul și creând probleme de securitate. Aceste probleme pot fi depășite numai dacă guvernarea lucrează pentru cetățeni și caută soluții pentru a oferi un trai mai bun oamenilor din țară, iar celor plecați – șansa să revină acasă”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului spune că a discutat și cu mai mulți investitori străini, interesați de oportunitățile economice oferite de Republica Moldova, în cadrul unei mese rotunde găzduite de Forumul Angermayer pentru politici și inovații, scrie sursa.

„Le-am confirmat interlocutorilor mei că, după mai mulți ani de incertitudine, Moldova a revenit pe calea reformelor și este pregătită de investiții străine, care vor crea noi locuri de muncă și vor crește bunăstarea cetățenilor noștri. În același timp, guvernarea de la Chișinău vrea să devină parteneră de încredere pentru antreprenori, cu politici de încurajare și reguli simple și clare pentru mediul de afaceri”, a menționat președintele.

Maia Sandu a avut un discurs și în fața mai multor demnitari și experți europeni și internaționali, despre eforturile autorităților moldovenești de combatere a corupției, menționând că aceasta împiedică dezvoltarea noastră pe intern.

„M-am referit și la așteptările pe care le avem de la partenerii externi în acest proces. Ajutorul altor state și contribuția organizațiilor internaționale de combatere a spălării banilor și a crimei organizate ne va ajuta să pedepsim corupții din Moldova și să oprim scurgerea ilegală a averii statului spre alte jurisdicții”, a punctat șefa statului.

#Maia_Sandu #München #Conferința_pentru_Securitate #corupție

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button