Politică

Maia Sandu anunță crearea unei instituții care să combată propaganda

Președintele Maia Sandu anunță crearea unei instituții care să combată propaganda dăunătoare statului R. Moldova și să apere cetățenii de manipulare și de atacurile propagandistice constante.

„Voi propune Parlamentului spre adoptare crearea Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei denumit simbolic „Patriot”. Va avea rolul de a coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național”, a anunțat președintele în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md.

Potrivit șefei statului, instituția va avea două responsabilități:

1. să transmită informații veridice către publicul larg și să asigure un dialog constant cu cetățenii precum și să colaboreze cu toate instituțiile statului în vederea promovării intereselor naționale și creșterii rezistenței societății în fața dezinformării;

2. să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea pentru eliminarea riscurilor generate de amenințările hibride și dezinformare asupra securității naționale.

Potrivit președintelui, până la finalul lunii iunie proiectul de lege va fi expediat în Parlament.

#Maia_Sandu #instituție #combatere_propogandei

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button