Politică

Marcel Ciolacu și-a afirmat susținerea pentru Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”: „România și Republica Moldova vor fi din nou împreună în Uniunea Europeană”

Președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, salută mesajul puternic pro-european transmis de către cetățenii din Republica Moldova și a afirmat susținerea pentru toate punctele menționate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, transmite sursa.

„România și Republica Moldova vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană, într-o comunitate fără frontiere, în care vom putea să construim mai departe legături ce nu vor mai putea fi niciodată puse sub semnul întrebării de forțele anti-democratice de la Est”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintelui Partidului Social Democrat, calea europeană necesită eforturi, reformele ce trebuie realizate implică decizii, dar la finalul drumului vom fi mai aproape într-o Uniune care oferă garanția păcii și a unei șanse reale la dezvoltare. 

„România va fi acolo pentru a susține Republica Moldova în tot acest proces și în realizarea obiectivelor menționate în rezoluția adoptată astăzi, și nu numai.

În ultimele săptămâni m-am întâlnit și discutat cu numeroși reprezentanți ai autorităților de la Chișinău și i-am asigurat că așa cum am susținut realizarea reuniunii celor două Parlamente voi continua să mă implic pentru ca sprijinul României să fie tot mai consistent pentru că țara noastră reprezintă poarta de intrare pentru Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a subliniat Ciolacu. 

TV8.md amintește că ieri, 21 mai, cetățenii prezenți la Adunarea Moldova Europeană au votat o Rezoluție, prin care au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Artistul Poporului, Andrei Sochircă, a dat citire documentului, menționând că suntem europeni „atât istoric, geografic, cultural, cât și prin valorile de temelie”.

#Moldova_Europeana #Uniunea_Europeana #România

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button