Război în Ucraina/Война в Украине

Medvedev, după retragerea din Herson: Totul la timpul lui

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a dat un avertisment sumbru cu privire la invazia Ucrainei, spunând că Rusia încă nu și-a „folosit întregul arsenal de arme”, scrie DailyStar.

Totodată, Medvedev, a mai declarat că Rusia își propune să creeze o nouă ordine mondială, transmite sursa.

„Din motive care sunt evidente pentru toți oamenii, Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de arme. Nici nu a lovit toate țintele inamice posibile. Totul la timpul lui”, a spus Medvedev, potrivit agenției de presă ruse Tass.

Iar Medvedev, care a fost, de asemenea, președinte al Rusiei între 2008 și 2012 și prim-ministru al Rusiei între 2012 și 2020, a spus că Rusia își propune să „recupereze pământul rusesc”.

„[Aș dori] să reiterez că Rusia este cea care își protejează cetățenii. Și că această țară este cea care s-a întors și a recuperat deja pământurile rusești, nu invers. Și va continua să-și redobândească pământurile, ” a mai spus politicianul.

„Rusia, și nu [Statele Unite] sau Marea Britanie sau Kiev, este cea care construiește o viitoare ordine mondială” și o astfel de ordine mondială egală va fi construită. Rusia luptă singură împotriva NATO și Occidentului, așa că realizarea oricăror paralele cu trecutul este fie incorectă, fie convențională”, a adăugat el.

Comentariile sale vin în momentul în care orașul-port ucrainean Herson a fost eliberat de sub controlul rusesc pe 12 noiembrie.

Un soldat ucrainean ”Serhii” care a ajutat la eliberarea orașului a declarat pentru Sky News: „Pentru noi, asta înseamnă că victoria este foarte aproape. Învingem. Am simțit și simțim deja acest gust al victorie. Suntem de neoprit”.

#Medvedev #Herson #retragerea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button