Politică

Mesajul Maiei Sandu: „Pentru moment nu există premise ca RM să fie implicată în acțiuni militare”

Șefa statului, Maia Sandu, spune că „pentru moment nu există premise pentru ca RM să fie implicată în acțiuni militare”.

 „Un argument în acest sens este faptul că în cazul Ucrainei au existat avertizări foarte clare din partea serviciilor țărilor străine, inclusiv a SUA, despre atacul care se pregătea”, a declarat aceasta, la Bună Seara de la Moldova 1, transmite sursa.

„Zi și noapte analizăm lucrurile, ne pregătim, încercăm să facem totul așa încât să fim cu toții în siguranță. Evident că există și scenarii proaste, nimeni nu poate să spună sau să excludă în totalitate riscul unui scenariu prost pentru RM, dar pentru moment noi credem că nu există premise pentru ca RM să fie implicată în acțiuni militare.

Un argument în acest sens este faptul că în cazul Ucrainei au existat avertizări foarte clare din partea serviciilor țărilor străine, inclusiv a SUA, despre atacul care se pregătea. În cazul RM nu există astfel de informații”, a declarat Sandu.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că este gata să trimită o delegație la Minsk pentru a purta negocieri cu Ucraina. Asta după ce Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

Kremlinul spune că Ucraina și-a reconsiderat ideea negocierilor cu Rusia la Minsk.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Federația Rusă a declanșat o operațiune militară în Donbas, Ucraina.

Explozii în mai multe cartiere din Kiev, începând cu ora 04:00. În special, s-au auzit explozii în cartierele Pechersky și Goloseevsky și la Poznyaki. La fel, s-au auzit aproximativ 6 explozii.

#Maia_Sandu #acțiuni_militare #RM

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button