Societate

Mii de doze de vaccin Sputnik vor ajunge în curând în Moldova

Municipiul Chișinău va primi în perioada următoare mii de doze de vaccin, sub formă de donație din partea administrației orașului Sankt Petersburg, Rusia.

Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău din 21 februarie. 

„Vin cu o noutate bună pentru o parte din populație care a așteptat vaccinul Sputnik. În urma vizitei pe care am efectuat-o la Sankt Petersburg, am avut înțelegerea cu domnul Guvernator și am convenit că administrația orașului va dona municipiului Chișinău mii de doze de vaccin Sputnik. Vaccinul urmează să ajungă să ajungă la Chișinău cât se poate de curând pentru că am terminat toate operațiunile permisive și logistice”.

Mai mult, edilul a declarat că în Capitală cel mai probabil se va organiza un maraton de vaccinare.

„Urmează să luăm această decizie cu colegii din Sănătate. A fost o solicitare ca antidotul să ajungă și în alte localități decât Chișinău”.

Sursa citată amintește că, în ultima perioadă, mla nivel național se atestă o descreștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Ministerul Sănătății informează că, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 231 de cazuri noi de COVID-19.

#Sputnik #Covid_19 #vaccin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button