EconomiePolitică

Ministru român: Vom continua să furnizăm energie Moldovei

Ministrul român al energiei, Virgil Popescu, a spus că România va continua să sprijine Republica Moldova prin aprovizionarea cu energie.

El le-a declarat jurnaliştilor români acest lucru, comentând situaţia din sectorul energetic, transmite sursa.

„Ar fi o greşeală să credem că toate problemele au rămas în urmă şi viitorul va fi uşor. Trebuie să intensificăm cooperarea pentru a promova diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare cu gaze naturale, precum şi cu energie curată”, a spus ministrul.

El a subliniat că „orice propuneri pentru un proiect suplimentar de transport de gaze în Europa de Sud-Est şi Balcani sunt binevenite, având în vedere că disponibilitatea gazelor în viitorul apropiat va rămâne o problemă”.

„România va continua să sprijine Republica Moldova cu aprovizionarea cu resurse energetice. De aceea, diversificăm sursele de producţie, iar în România energia nucleară este o componentă a viitorului echilibru energetic. Cu energia generată de unităţile 3 şi 4, precum şi de reactoare modulare mici, vom putea furniza energie şi în viitor Republicii Moldova”, a spus Popescu.

În prezent, Moldova importă nu mai mult de 5% din energia electrică din România. Cu toate acestea, în toamna trecută şi la începutul iernii, Moldova a cumpărat o cantitate mare de energie electrică din România, deoarece nici Ucraina şi nici Moldavskaia GRES nu au putut acoperi necesităţile republicii.

#Economie #Romania #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button