Politică

Moldova, mai aproape de a avea ambasadă în Kazahstan. Maia Sandu a semnat decretul privind înființarea

Președinta Maia Sandu a semnat, pe 5 septembrie, decretul privind aprobarea înființării ambasadei Republicii Moldova în Kazahstan. Anunțul a fost făcut de instituția prezidențială, care a precizat că documentul va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. 

Amintim că, la sfârșitul lunii august, Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de lege care prevede deschiderea ambasadei Republicii Moldova în Kazahstan, începând cu anul 2025. Potrivit inițiativei, ambasada va avea cinci angajați. Este vorba despre trei diplomați – ambasador, consilier și secretar I, precum și două persoane din personal tehnic-administrativ – contabil și administrator-șofer. Angajații vor fi însoțiți de membrii familiilor lor. În primii trei ani de activitate, se prevede că pentru funcționalitatea instituției vor fi nevoie de 30,5 milioane de lei.

Conform proiectului de lege, prin înființarea acestei ambasade Republica Moldova urmărește să-și extindă prezența diplomatică în Asia Centrală, Kazahstan fiind cea mai mare țară din această regiune. Totodată, este vorba și despre consolidarea potențialului colaborării în domeniul economic, comercial și investițional dintre cele două state.

#Sandu #Moldova #Kazahstan #decret

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button