Economie

Moldovagaz: În ianuarie prețul de achiziție al gazelor naturale din Rusia a crescut

Distribuitorul de gaze naturale Moldovagaz spune că prețul la care cumpără în ianuarie gaze din Rusia este de 646 de dolari pe mia de metri cubi.

Potrivit presei, în decembrie gazul de la Gazprom costa cu aproape 200 de dolari mai puțin: 460 de dolari pe mia de metri cubi, iar și mai înainte, în noiembrie, 450 de dolari. „Majorarea (…) în comparație cu prețurile din noiembrie și decembrie se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție al gazului”, susține Moldovagaz într-un comunicat de presă.

Compania moldoveană mai spune că va achita la timp și integral costul gazelor, ca să nu seajungă la întreruperi. Contractul dintre Gazprom și Moldovagaz a fost prelungit pe cinci ani după negocieri ținute în octombrie.

În 22 noiembrie Gazprom a amenințat cu întreruperea livrărilor în termen de două zile datorită neplății unor datorii formate în urma scumpirii gazelor, făcându-i pe deputații PAS să aprobe alocarea de la buget a 1,3 miliarde de lei pentru „stingerea” datoriei.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button