Politică

Moscova se plânge că cetățenii ruși ar fi discriminați la controalele de la frontiera Republicii Moldova

Ministerul de Externe de la Moscova se plânge că cetățenii ruși ar fi discriminați la controalele de la frontiera cu Republica Moldova. Într-un comunicat de presă, plasat pe site-ul oficial al Ministerului de Externe, se menționează că deținătorii de pașapoarte rusești sunt deseori supuși unor controale suplimentare umilitoare de control la intrarea în Republica Moldova. 

„În timpul controalelor epuizante, care pot dura chiar și până la 10 ore, ei și copiii lor nu au condiții elementare, inclusiv apă, hrană și posibilitatea de a comunica cu cineva. Cetățenilor, li se interzice adesea intrarea în țară sub pretexte false. Zilnic, autoritățile moldovenești interzic astfel intrarea în țară a între 10 și 50 de cetățeni ruși. Ofițerii de poliția de frontieră înregistrează adesea un comportament neadecvat, filmându-i cu telefonul și postând videoclipurile pe internet”, potrivit mid.ru

Cei de la Ministerul rus de Externe mai pretind că le este limitată posibilitatea de a acorda sprijin consular cetățenilor. Mai mult, Ministerul de Externe de la Moscova recomandă în acest context cetățenilor ruși „să țină cont de riscurile menționate” atunci când planifică să călătorească în Republica Moldova.

Am solicitat să obținem un comentariu de la Ministerul de Externe de la Chișinău, însă nu ni s-a răspuns la solicitare. Reprezentanții Poliției de Frontieră din Republica Moldova ne-au declarat că vor reveni cu o reacție mai târziu. 

#Moscova #Moldova #frontiera_Moldovei #plângeri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button