Economie

Natalia Gavrilița explică de ce se mărește prețul la lumină: Am vorbit anterior că ar putea crește

Natalia Gavrilița a explicat de ce vor crește prețurile la energie electrică. Ea a punctat că cea mai mare parte a curentului este procurat de pe piața României, transmite sursa.

Șefa cabinetului de miniștri a mai precizat că Guvernul că moldovenii vor beneficia și compensații la electricitate, dacă tariful crește. Autoritățile spun că vor continua să analizeze situația și dacă e posibil să extindă ajutorul acordat cetățenilor.

„Decizia va fi luată de Agenția Națională de Reglementare în Energetică. Este important să aibă loc discuții publice, să fie făcute transparent calculele. Din noiembrie, situația pe piața energiei electrice s-a înrăutățit. Nu avem securitate energetică. Avem câteva contracte de cantități mici, dar majoritatea cantității este procurată de pe piața OPCOM din România. Este o piață zilnică, unde prețurile sunt mult mai mari decât contractele care existau anterior. Am vorbit și anterior că prețurile la energia electrică ar putea crește”, a spus Gavrilița.

Motivul invocat de furnizori în solicitarea de a majora prețurile este că se consumă mai puțin curent electric. „Micșorarea volumelor de energie electrică furnizată în lunile octombrie, noiembrie 2022 precum și a volumului prognozat furnizat în luna decembrie 2022” determină majorările, conform documentelor.

#Gavrilița #creșterea_prețurilor #energie_electrică #OPCOM_România

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button