Internaţional

NATO nu renunță la parteneriatul cu Georgia din cauza legii „agenților străini”

Georgia rămâne o țară parteneră a Alianței Nord-Atlantice chiar și după adoptarea controversatei legi a „agenților străini”, despre care NATO și-a exprimat îngrijorarea, transmite sursa.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus acest lucru într-un interviu acordat Radio Liberty, relatează European Pravda.

Stoltenberg a subliniat că „Georgia este un partener” al NATO și este important ca Alianța să coopereze cu „țări partenere precum Georgia”.

„În același timp, noua lege a „agentului străin” duce Georgia în direcția greșită, motiv pentru care aliații NATO și multe alte țări și-au exprimat îngrijorarea. Trebuie să ne asigurăm că aspirațiile poporului georgian de a trăi într-o societate democratică sunt satisfăcute”, a adăugat el.

Secretarul general a recunoscut că nu au fost luate în considerare posibilele consecințe ale adoptării legii „agenților străini” pentru relațiile cu Georgia în NATO, în același timp, parteneriatul nu exclude dialogul politic și exprimarea îngrijorării.

„Ei (Georgia – Ed.) au solicitat calitatea de membru. Nu le-am furnizat încă un plan de acțiune pentru aderare, dar avem un parteneriat cu Georgia”, a concluzionat Stoltenberg.

După cum se știe, în ciuda păstrării perspectivelor euro-atlantice ale Georgiei, Statele Unite recunosc că adoptarea definitivă a așa-numitei „legi ruse” privind influența străină îndepărtează țara de UE și NATO.

Între timp, Uniunea Europeană ia în considerare „toate opțiunile” după adoptarea definitivă a legii „agenților străini” în Georgia.

#Georgia #NATO #parteneriatul #Stoltenberg

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button