Internaţional

Ziua internațională a stângacilor: Date statistice despre acești oameni

Într-o lume dominată de dreptaci, Ziua Internaţională a Stângacilor îi sărbătoreşte pe 13 august pe oamenii care îşi folosesc mai mult braţul stâng. Sărbătoarea are ca rol să-i facă pe oamenii dreptaci să conştientizeze problemele cu care se confruntă stângacii în viaţa lor de zi cu zi.

Sărbătoarea a fost celebrată pentru prima dată de către fondatorul Lefthanders International, Inc., Dean R. Campbell, în 1976, transmite sursa.

Din anii 1600, când stângacii erau consideraţi că au făcut pact cu diavolul. 

În zilele noastre, stângacii continuă să se confrunte cu dificultăţi şi provocări în îndeplinirea sarcinilor, chiar şi cu acte de discriminare. 

Left-Handers Club a fost fondat în 1990 cu misiunea de a menţine membrii clubului la curent cu evoluţiile sociale şi tehnologice, şi de a servi drept punte între punctele de vedere ale stângacilor şi producătorilor dreptaci. 

Clubul oferă, de asemenea, ajutor şi asistenţă celor care au nevoie şi efectuează continuu cercetări despre stângaci.  

Continuând tradiţia creată de Campbell, Clubul Stângacilor a fost lansat de Ziua Internaţională a Stângacilor, pe 13 august 1992. 

Unii dintre cei mai cunoscuţi stângaci din istorie au fost Maica Tereza, Barack Obama, Walt Disney, Bill Gates, Charlie Chaplin, Mark Zuckerberg, Albert Einstein, Da Vinci, Michelangelo, Ioana D’Arc, Albert Einstein, Prințul Charles, Angelina Jolie, Robert de Niro, Sylverster Stallone, Tom Cruise, Brad Pitt, Lady Gaga.

Conform unor statistici, 12% din populaţia umană la nivel global sunt  oameni stângaci, 0,5% din chitariştii din toată lumea cântă la chitară cu mâna stângă şi 40% din jucătorii de tenis de top sunt stângaci.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button