Economie

Noi recorduri pentru Bitcoin: moneda a a depăşit pragul de 40.000 de dolari

Noi recorduri la început de săptămână. Pentru prima dată în 2023, bitcoin a depăşit pragul de 40.000 de dolari, iar moneda Ethereum a atins cote maxime. Motivul ar fi entuziasmul general privind reducerile la dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană, relatează Reuters, citat de digi24.ro. și tv8.md. Și aurul a atins luni cifra record de 74,47 dolari per gram.

Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022, părând să scape de neîncrederea care s-a instalat pe pieţele cripto de la prăbuşirea FTX şi de la alte eşecuri ale monedelor virtuale, în general, din 2022. 

Tototodată, și moneda legată de reţeaua blockchain Ethereum, a atins luni un maxim în ultimul an şi jumătate, ajungând la 2.253 de dolari. Însă atât bitcoin, cât şi ether rămân cu mult sub maximele lor record din 2021, care au fost de peste 60.000 de dolari şi, respectiv, 4.000 de dolari.

Între timp, investiţiile mai riscante şi alte active sensibile la ratele dobânzilor, precum aurul, au înregistrat, de asemenea, creşteri puternice în ultimele săptămâni, pieţele mizând pe faptul că Rezerva Federală a SUA a terminat cu majorarea ratelor şi va începe să le reducă la începutul anului 2023. 

Astfel, aurul a urcat la un nivel record în  Statele Unite pentru a doua ședință consecutivă, prețul a ajuns luni la 74,47 dolari pe gram, depășind recordul stabilit vineri seară și depășind și mai mult recordul anterior, stabilit în august 2020.

#bitcoin#criptomonede#economie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button