Internaţional

Nouă persoane au fost arestate în Polonia pentru acte de sabotaj în folosul Rusiei

Nouă persoane au fost arestate recent în Polonia suspectate de acte de sabotaj în folosul serviciilor de informaţii ruse, a anunţat luni prim-ministrul polonez Donald Tusk, informează AFP, citat de Agerpres, transmite sursa.

„Avem în prezent nouă suspecţi arestaţi, puşi sub acuzare, care au fost direct implicaţi în numele serviciilor ruse în acte de sabotaj în Polonia”, a declarat Tusk într-un interviu la televiziunea privată TVN24.

“Este vorba atât de cetăţeni ucraineni, belaruşi, cât şi de (cetăţeni) polonezi”, a spus Tusk, adăugând că uneori aceste persoane erau recrutate din mediile de delincvenţi.

Astfel, aceste persoane sunt acuzate de “bătăi, incendii criminale şi tentative de incendiere”, a adăugat premierul polonez.

Potrivit lui Tusk, sabotajele serviciilor de informaţii ruse vizează în prezent nu doar Polonia, ci şi Lituania, Letonia şi în cele din urmă Suedia. O anchetă internaţională este în curs, a precizat el.

Printre exemplele citate, el a evocat o tentativă de incendiere a unei fabrici de vopsele la Wroclaw, în vestul Poloniei, sau incendierea unui magazin Ikea în Lituania.

#Polonia #Rusia #sabotaj

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button