Internaţional

Noul ministru britanic de externe s-a întâlnit la Kiev cu președintele ucrainean: Ucraina va primi sprijin militar „oricât de mult timp va fi nevoie”

Noul ministru britanic de externe, David Cameron, s-a întâlnit joi, la Kiev, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în prima sa deplasare în străinătate în noua sa funcție, și s-a angajat să continue să ofere sprijin militar pentru efortul de război al Ucrainei „oricât de mult timp va fi nevoie”, relatează sursa.

Cameron, un fost prim-ministru care a revenit la guvern printr-o numire surpriză luni, în cadrul unei remanieri a cabinetului, a declarat că a dorit ca această deplasare la Kiev să fie prima sa vizită diplomatică, relatează Associated Press și Calea Europeană.

„Admir puterea și determinarea poporului ucrainean”, i-a spus el lui Zelenski, potrivit unei înregistrări video postate de președintele ucrainean.

Cameron a declarat că Marea Britanie va continua să ofere sprijin moral și diplomatic „dar mai presus de toate, sprijinul militar de care aveți nevoie nu doar anul acesta și anul viitor, ci oricât de mult timp va dura”.

Zelenski i-a mulțumit lui Cameron pentru vizită. Zelenski a încercat să mențină atenția lumii asupra luptei din Ucraina, în timp ce atenția s-a îndreptat către Orientul Mijlociu și războiul Israelului împotriva Hamas.

„O întâlnire bună”, a scris Zelenski pe Telegram.

„Arme pentru front, întărirea apărării aeriene, protecția poporului nostru și a infrastructurii critice. Sunt recunoscător Marii Britanii pentru sprijinul acordat!”, a continuat el.

Marea Britanie a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei în apărarea sa împotriva Rusiei.

Începând de luna trecută, Marea Britanie a declarat că se află pe locul al doilea după SUA în ceea ce privește furnizarea de fonduri militare Ucrainei, oferind asistență în valoare de 4,6 miliarde de lire sterline (5,7 miliarde de dolari) și antrenând 30.000 de soldați ucraineni pe teritoriul britanic.

#Ucraina#ajutor_militar#Marea_Britanie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button