Economie

O bancă europeană întoarce Moldovei 900 de mii de euro cheltuiți de sistemul medical pentru refugiații ucraineni

Moldova va beneficia de un grant în valoare de 900 de mii de euro pentru acoperirea retroactivă a cheltuielilor suportate de către sistemul de sănătate în vederea acordării asistenței medicale refugiaților din Ucraina. În acest sens, deputații au ratificat astăzi, 6 octombrie, în cadrul ședinței plenare, Acordul dintre Guvernul țării noastre și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care acordă acești bani, transmite sursa.

Grantul va fi utilizat de către Ministerul Sănătății, prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru finanțarea cheltuielilor, care au avut două componente: asistența medicală oferită prin intermediul instituțiilor medicale și asistența medicală furnizată de echipele mobile.

„În acest mod ne asigurăm că bugetul țării este ajutat de partenerii externi în eforturile de ajutorare a refugiaților și de diminuare a efectelor negative asupra situației socioeconomice legate de această criză”, a menționat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în plenul Legislativului.

Termenul de valabilitate a acordului este prevăzut până la 31 ianuarie 2023.

Potrivit oficialilor de la Guvern, grantul de 900 de mii de euro acoperă parțial cheltuielile suportate de sistemul medical al Republicii Moldova în scopurile respective, dar sunt și alte instituții internaționale care au contribuit  sau sunt disponibile să contribuie.

#Moldova #bancă_europeană #refugiații_ucraineni #întoarcerea_banilor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button