Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

O nouă tentativă de destabilizare de la Dodon: “România vrea să anexeze Republica Moldova”

Recent în jurul lui Dodon s-a dezlănțuit o situație complexă și cât se poate de neplăcută pentru liderul opoziției din Republica Moldova – Dodon a fost plasat sub arest la domiciliu în baza celor câteva capete de acuzare. Fostul președinte este acuzat și de trădare de Patrie inclusiv, ceea ce determină o scădere bruscă a ratingului acestuia, chiar și în rândul electoratului țintă a socialiștilor și comuniștilor.

Un asemenea scenariu îl impune pe Dodon să facă tentative disperate de restabilire a propriei reputații – plus la aceasta, cel mai curând, acesta este presat și de către conducerea de la Kremlin, care, cu siguranță, avea alte planuri pe seama lui Dodon. În contextul acestei disperări, chiar recent Dodon a venit cu o afirmație “bombă” – acesta susține că acum are loc pregătirea aderării militare a Moldovei la România.

De unde “cresc picioarele” acestei poziții a lui Dodon?

Recent politicianul pro-rus și-a exprimat deja “grija” pentru cetățenii Republicii Moldova, și anume pentru faptul că Republica Moldova ar putea fi atrasă de către NATO în războiul împotriva Rusiei. De data aceasta Dodon iarăși și-a exprimat “nobila grijă”, doar că apare o mică întrebare: această poziție reprezintă o grijă pentru neutralitatea Republicii Moldova, sau Dodon doar își face griji că țara noastră va reuși să crească nivelul de siguranță militară, reducând riscul unei ocupații ușoare ca rezultat a agresiunii rusești?

România și românii – preferatul leitmotiv a lui Dodon

Una dintre pârghiile propagandei socialiștilor o reprezintă mediatizarea informației despre cetățenia românească a Maiei Sandu. Nici Dodon, nici ceilalți politicieni din opoziție nu ratează nicio ocazie de a arunca “nisip în ochi” și de a face trimitere la faptul că, odată ce Maia Sandu are cetățenia României, aceasta are scopul de a “vinde” țara vecinilor.

De data aceasta Dodon a mers și mai departe – acesta susține că România ar putea anexa prin agresiune teritoriul Republicii Moldova. În această versiune a “marelui opoziționar” este complicat de crezut, reieșind din câteva motive simple:

  • NATO (la care face referință Dodon) este o alianță defensivă, ceea ce nu va permite României nici într-un caz să atace Republica Moldova;
  • Relația dintre România și Republica Moldova s-a consolidat puternic în ultimele decenii, România devenind unul dintre principalii parteneri strategici și economici a Republicii Moldova;
  • Nu există nici o motivație geopolitică nici pentru NATO, nici pentru România de a anexa Moldova și de a o implica în război.

Scopul principal a lui Dodon este nu de a “proteja” Republica Moldova, ci de a destabiliza situația în regiune, exact așa cum politicienii pro-ruși au procedat în Donbas. Kremlinul a realizat deja că Ucraina nu va mai fi o țintă de 72 de ore, iar acum simt cum scapă de sub control și Republica Moldova. Anume din aceste considerent, Dodon și alți politici criminali și trădători de Patrie vor ieși tot mai des în spațiul public cu cele mai absurde afirmații.

Afirmațiile acestora sunt ilogice, doar că unii cetățeni, din frică, cred în cele spuse de socialiști și comuniști. Frica de instabilitate și război este triggerul principal, pe care partidele pro-ruse l-au aplicat de-a lungul istoriei de independență a Republicii Moldova. Moldovenii reprezintă un popor de oameni cu multe griji și nevoie, care sunt bucuroși de puținul elementar pe care îl au – pace.

Anume pe acest lucru și face presiune Dodon – acesta încearcă să bage spaima în cetățeni, descrititând conducerea actuală. Dacă acesta ar fi un patriot adevărat (precum se crede a fi), acesta ar sesiza pericolul clar, care vine din partea Federației Ruse și necesitatea de a crește, prin orice modalități, capacitatea de apărare a țării. Plus la aceasta, Dodon vorbește despre o absurdă anexare a Republicii Moldova de către România, fără a vedea că chiar sub nasul lui Rusia anexeaza teritorii ucrainene într-un mod barbar și inuman.

#Dodon #Rusia #destabilizare #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button