Societate

Oamenii legii au reținut un funcționar ANTA în timp ce primea mită în valoare de 10 mii de lei

Un funcționar de la Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a fost reținut de oamenii legii. Acesta este cercetat penal într-un dosar pornit pe acțiuni de corupere pasivă, informează Centrul Național Anticorupție (CNA). Sursă.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorul ANTA ar fi cerut și primit 10 500 de lei de la un șofer stopat în trafic ca să nu-l documenteze pentru că transporta mărfuri în lipsa certificatului de competență a conducătorului auto.

Cazul a fost denunțat la CNA, iar cei 10 500 de lei au fost transmiși sub controlul ofițerilor anticorupție. Reținerea în flagrant delict a avut loc la parcarea unui magazin din capitală. În urma perchezițiilor, banii au fost depistați pe bancheta din spate a mașinii suspectului.

Dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă până la 7 ani de detenție, pedeapsă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței de judecată.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button