Societate

Un laborator de testare PCR a fost deschis la Căușeni

În cadrul Secției de diagnostic de laborator a Centrului de Sănătate Publică (CSP) Căușeni, a fost inaugurat laboratorul în care, în premieră, se desfășoară procesul de testare PCR pentru diagnosticarea virusului SARS-CoV-2. Laboratorul oferă servicii de testare locuitorilor din trei raioane – Căușeni, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Extinderea capacităților de diagnostic, la nivel raional, prin tehnici de biologie moleculară, pentru determinarea virusului SARS-CoV-2, a fost realizată cu suportul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și Consiliului raional Căușeni care au efectuat lucrările de reparație și amenajare a spațiului, transmite sursa.

Laboratorul din orașul Căușeni a fost dotat cu echipamente performante, inclusiv frigidere, distilator și autoclavă, care vor asigura evidența și stocarea reactivelor PCR și a consumabilelor în condiții sigure de laborator.

În total, în șapte laboratoare ale ANSP se desfășoară procesul de testare PCR pentru diagnosticarea virusului SARS-CoV-2.

#laborator #testare_PCR #SARS_CoV_2 #Căușeni #ANSP

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button