Politică

PAS lansează un filmuleț prin care îl acuză pe Ion Ceban de “atac raider”

Partidul Acțiune și Solidaritate a publicat astăzi un filmuleț prin care îl acuză pe primarul capitalei Ion Ceban că „a pus la cale o schemă de falimentare a Î.M. Infocom”. Conform sursei „Primarul a numit pe ascuns în funcția de director interimar al întreprinderii o persoană afiliată sie pe nume Sergiu Ceban”, se spune în filmulețul PAS. Autoritățile locale resping acuzațiile și le califică drept „acțiuni de denigrare a edilului”.

Formațiunea de guvernământ susține că noul director ar avea interese în domeniu, „acaparează baza de date și informațiile confidențiale ale proprietarilor de apartamente din mun. Chișinău. Este un furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”.

PAS nu a trecut cu vederea „lansarea în politica mare” a lui Ion Ceban. „A anunțat că își trage partid, iar pentru partid cel mai probabil are nevoie de bani. În aceste condiții este foarte clar interesul Primarului pentru falimentarea Infocom-ului și preluarea afacerii acestei întreprinderi de către companiile afiliate persoanelor din anturajul primarului”, susține PAS. 

La rândul său, Primăria a respins acuzațiile: „Nu comentăm acțiunile și filmulețele membrilor PAS, care au ca scop denigrarea primarului și Primăriei. Organele de drept să se expună, mai ales că a fost depusă și o sesizare din partea unui deputat PAS. Până acum la conducerea instituției era o persoană afiliată acestui partid. Acum noul director interimar numit, probabil nu convine celor din PAS și s-au supărat. Cei care nu sunt pe placul PAS sunt atacați. Este în stilul lor”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că va iniția Mișcarea de Alternativă Națională, criticând acțiunile actualului partid de guvernare.

La rândul său, PAS l-a atacat dur pe Ceban.

Anunțul primarului capitalei a ajuns și la urechea președintei Maia Sandu, care nu a ezitat să pună sub semn de întrebare „sursele de finanțate ale noului partid”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button