Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Potențial maxim: Ucraina după ce a primit asistență din partea Statelor Unite

24 aprilie a fost ziua în care Ucraina a primit un sprijin enorm din partea Statelor Unite ale Americii. Legea semnată de președintele Joe Biden care oferă asistență militară în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari deschide noi perspective Ucrainei atât în ​​ceea ce privește apărarea împotriva avansării trupelor ruse, cât și în ceea ce privește eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate anterior de Federația Rusă.

Restabilirea ajutorului american ar putea face diferența pe câmpul de luptă, dar este important ca livrările să aibă loc rapid și ca membrii Congresului să nu rețină în mod artificial ajutorul, ducând la decese civile și militare ucrainene și pierderi de teritoriu. Ultimele șase luni de dezbateri și controverse au permis Rusiei să-și îmbunătățească poziția tactică, așa că acum este momentul să schimbăm lucrurile.
Se observă că niciun pachet de ajutor nu va putea opri inamicul. Pentru a obține succesul, este necesar un front unit de cooperare între Ucraina și toți partenerii săi. Ucrainenii ar trebui să facă un efort semnificativ, deoarece aliații oferă instrumentul, dar vor trebui să îl folosească.

Este foarte important ca și alți parteneri să-și intensifice sprijinul pentru Ucraina. Doar o coaliție a întregii lumi democratice poate pune capăt agresiunii și terorii Rusiei. Pachetul de prim ajutor, anunțat pe 24 aprilie de Departamentul de Apărare al SUA, a reprezentat o adevărată descoperire pentru Ucraina. Costând 1 miliard de dolari, include rachete, sisteme antitanc, obuze, vehicule blindate și alte echipamente militare. Acest pachet va consolida capacitățile Forțelor de Apărare ucrainene pe linia de luptă, unde în prezent trebuie să rețină ofensiva rusă în lupte grele.

Ucraina a primit o oportunitate istorică de a-și consolida capacitățile de apărare și de a opri agresiunea. Cu toate acestea, valorificarea acestei oportunități necesită efort și cooperare maximă din partea ucrainenilor și a aliaților lor. Numai împreună vor putea asigura pacea și securitatea pe pământul ucrainean.

#Ucraina #SUA #asistență

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button