Politică

Președinta Maia Sandu a lansat filmulețul „Un an de mandat – schimbarea clasei politice”. Spotul prezintă realizările sale în primul an de mandat

La aproape un an de mandat, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat un filmuleț despre realizările sale, dar și ale partidului de guvernare – PAS. Sursă.

„Un an de mandat – schimbarea clasei politice”, astfel este intitulat spotul publicat de șefa statului, în care se face o recapitulare a evenimentelor din această perioadă.

„În curând se împlinește un an de când, datorită sprijinului și votului vostru, am devenit Președinte al Republicii Moldova. A fost un an plin, greu, cu bune și rele – dar și un an în care am pornit procesul de transformare a țării noastre. În zilele ce au rămas până la 24 decembrie, vă invit să vedem cum s-a schimbat Moldova în anul care a trecut”, a menționat Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

„Cum s-a schimbat Moldova într-un an? Am schimbat fața clasei politice. Avem acum în Parlament o majoritate de oameni onești și aceasta creează o oportunitate pentru a promova reforme, pentru a face ordine, așa cum am promis cetățenilor. Schimbarea țării începe cu schimbarea clasei politice. Vom lucra în continuare pentru a ne asigura că politica este finanțată transparent și corect, iar competiția politică este o competiție de idei, nu de buzunare conectate la banul statului. Moldova merită politicieni care lucrează pentru oameni”, declară Maia Sandu în filmuleț.

La 15 noiembrie 2020, candidata PAS, Maia Sandu, a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15 puncte procentuale după numărarea a 100% de procese verbale, obținând 57,75%.

Contracandidatul său, candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, a fost votat de 690.139 dintre alegători, respectiv 42,25%.

Maia Sandu a fost aleasă de 943.486 de cetățeni, devenind astfel, primul președinte al țării votat de un număr atât de mare de alegători.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button