Analize și opinii

Provocările Kremlinului prin intermediul ,,mâinilor” dictaturii bieloruse continuă

În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai evident că Rusia încearcă agresiv să-și extindă influența dincolo de propriile frontiere, inclusiv să atragă ilegal alte state în războiul împotriva Ucrainei. Potrivit Serviciului de Securitate din Ucraina, în prezent există riscuri de posibile provocări rusești îndreptate către rafinăria Mozyr.

În același timp, Departamentul General de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei raportează despre posibile simulări ale lansărilor de rachete de pe teritoriul Belarusului către Ucraina, ceea ce sporește îngrijorarea cu privire la dezvoltarea ulterioară a situației.


Este evident că Rusia intenționează să aprofundeze implicarea Belarusului în conflictul cu Ucraina. Se pare că Moscova a ales calea provocării unei confruntări directe între Minsk și Kiev. Acest lucru nu numai că ar agrava relațiile bilaterale, dar ar afecta și strategia postbelică a diplomației cu două state. Regimul de dictatură din Belarus, Lukashenka, nu se gândește la cetățenii săi, care vor fi primii care vor suferi de o asemenea manipulare de către Rusia. În plus, grupul terorist al agresorului « PMK Wagner » își continuă prezența criminală în republică.

De asemenea, Moscova dorește să distragă « forțele militare ale Ucrainei de pe frontul existent, deoarece nu are succese strategice. Dar acestea nu sunt toate obiectivele Kremlinului. Se știe că Rusia încearcă să folosească Belarusul ca platformă pentru escaladarea în continuare a conflictului cu țările occidentale, în primul rând cu Polonia și Lituania.

În ciuda manipulărilor agresive și criminale ale celor doi dictatori, Forțele Armate ale Ucrainei își confirmă disponibilitatea de a da o respingere demnă încercărilor de o nouă invazie militară a Belarusului. Voluntarii belaruși din armata ucraineană vor de asemenea să dea o respingere activă, deoarece sunt conștienți de pericolul atât din partea lui Lukașenko, cât și a lui Putin.


Regimurile dictatoriale de la Moscova și Minsk înțeleg clar că poporul belarus refuză să intre în război. Prin urmare, ei încearcă să schimbe opinia publică prin întărirea mașinii de propagandă, prin desfășurarea „evenimentelor ideologice” în școlile din Belarus.

Aceasta este principala sarcină criminală cu care se confruntă astăzi. Cu toate acestea, bielorușii părăsesc din ce în ce mai mult țara. Cei care rămân în interiorul acestuia continuă să lupte cu regimul Lukașenko, în ciuda amenințărilor atât din partea forțelor de securitate ale lui Lukașenko, cât și a teroriștilor din partea PMC Wagner.

#Belarus #Rusia #propagandă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button