Politică

PSRM va contesta în judecată decizia ANRE privind majorarea tarifelor la gazele naturale și agentul termic

PSRM anunță că va contesta în judecată decizia Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) decizia de a aplica retroactiv tarifele majorate pentru gazele naturale și agentul termic. În același timp, face apel la toate forțele politice „sănătoase” din Moldova să formuleze o poziție consolidată, de condamnare a acestor acțiuni.

În același timp, socialiștii spun că e timpul să-și unifice forțele pentru a organiza proteste „în apărarea drepturilor sociale ale cetățenilor Republicii Moldova”, transmite sursa.

„ Acțiunile inumane ale puterii față de proprii cetățeni trebuie să devină și obiect de cercetare pentru procurori prin prisma normei Codului Penal. Asta se va întâmpla neapărat, mai devreme sau mai târziu. Acum, însă, trebuie să ne concentrăm urgent pe acțiuni de sprijin pentru toți cetățenii țării (…) Orice jurist începător cunoaște faptul că principiul retroactivității poate fi aplicat exclusiv când modificarea îmbunătățește situația. În cazul dat, scumpirea resurselor energetice înrăutățește starea financiară a cetățenilor”, precizează PSRM.

Amintim că astăzi, ANRE a aprobat majorarea tariful la gaz pentru consumatorii, de la 11,01 la 15,18 lei. Tot în ședința de astăzi, ANRE a aprobat și scumpirea agentului termic livrat în capitală cu încă 496 de lei pentru o Gcal. Drept urmare va ajunge să coste 2169 lei/Gcal fără TVA. La solicitarea „Termoelectrica”, ANRE a decis și majorarea energiei electrice, la 3.35 lei k/Wh fără TVA. Ele vor fi aplicate retroactiv, din 1 ianuarie.

#PSRM #judecată #majorarea_tarifului #ANRE #gaz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button