Politică

Putin a ordonat limitarea PMC Wagner, pentru că nu este pregătit să împartă tronul cu Prigojin

Totul sugerează că fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigozhin, pe fondul succeselor militare ale PMC-urilor sale în Donbas, dorea de mult timp să aibă acces la puterea de la Kremlin în maniera sa obișnuită. Președintele rus Vladimir Putin, temându-se de acest lucru caută să atenueze ardoarea fostului “bucătar”, așa că a dat un ordin tacit pentru a complica furnizarea de arme către Wagner. Publicația cehă Aktuální zprávy scrie despre aceasta.

Publicația atrage atenția asupra faptului că, la 10 martie, Prigozhin a avut nepăsarea de a anunța că în curând vor avea loc schimbări în PMC Wagner: luptătorii vor fi recrutați în diferite regiuni ale țării, iar în viitor acest PMC va deveni nu doar cea mai bună armată din lume, care poate și apără cu succes statul, ci și armata cu ideologia “luptei pentru dreptate”, asemănătoare Corpului Gardienilor Revoluției din Iran. De aceea, Kremlinul a dat ordin companiilor și corporațiilor rusești de stat să își creeze propriile PMC, care pot neutraliza provocarea lui Prigojin, transmite sursa.

Este de remarcat că sub masca așa-numitei. “companie de securitate” a Gazprom, există deja o PMC cu drepturi depline, care acționează ca o contrapondere la PMC Wagner. Aceasta nu este doar o dovadă a militarizării complete a Rusiei, care nu va opri războiul din Ucraina, ci și un prevestitor al inevitabilei lupte pentru putere între diferitele “turnuri de la Kremlin” în condițiile instabilității iminente din interiorul țării.

Înființarea PMC-urilor bazate pe companii rusești, potrivit publicației, caracterizează în mod colorat Rusia drept un stat terorist care și-a distrus armata regulată și care recrutează mercenari drept compensație. PMC-urile nu sunt obligate să respecte legile războiului, ele pot lupta folosind metode interzise, criminale.

#PMC_Wagner #Putin #limitarea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button