Internaţional

Putin a ordonat trimiterea pacificatorilor în Lugansk și Donețk

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat Ministerului Apărării să trimită soldați în regiunile Lugansk și Donețk, proaspăt recunoscute drept independente de către guvernul de la Moscova, pentru “a asigura menținerea păcii”.

Potrivit sursei, decretele semnate de liderul rus nu precizează ce ar putea însemna exact acest lucru, dar unii experți ucraineni și ruși susțin că Vladimir Putin poate acum trimite, oficial, trupe militare în zonele separatiste din estul Ucrainei.

Federația Rusă a recunoscut independența celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk. Despre aceasta a anunțat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei adresări televizate către poporul rus.

Amintim că Parlamentul Rusiei a cerut încă de săptămâna trecută președintelui să recunoască republicile, iar un apel în acest sens a fost adresat astăzi chiar de liderii din Donețk și Lugansk.

Separatiștii din cele două autoproclamate republici sunt în conflict cu autoritățile ucrainene încă din 2014, de când Rusia a anexat Crimeea. În opt ani de zile, Moscova nu a recunoscut oficial cele două republici.

#Putin #Ucraina #Luganks #Donețk

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button