Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Putin joacă pentru mize mari: ar putea Alexander Lapin să devină un jucător cheie în agresiunea Rusiei împotriva Finlandei?

Rusia continuă să amenințe NATO cu un posibil conflict. Tot ce rămâne de înțeles este din ce țară este Putin gata să înceapă să-și pună în aplicare planurile criminale? Continuând războiul împotriva Ucrainei, Federația Rusă este autorul unor amenințări hibride la granițele Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Belarusului, iar Kremlinul a fost cel care a „produs” criza la granița cu Finlanda, folosind din nou migranți în beneficiu. a obiectivelor sale.

Potrivit unor noi informații, Putin ia în considerare în prezent posibilitatea de a-l numi pe generalul colonel Alexander Lapin în postul de comandant al districtului militar Leningrad, care se învecinează cu Finlanda, care a aderat recent la Alianța Nord-Atlantică și se confruntă deja serios cu amenințările din partea Rusiei.

Pe baza relatărilor din presa rusă, Lapin este cel mai probabil candidat pentru această funcție, care ar putea avea consecințe uriașe pentru situația geopolitică din regiune. Districtul militar Leningrad joacă un rol cheie în planul strategic criminal al Rusiei în direcția vestică, mai ales în contextul unei potențiale confruntări cu NATO.

Numirea lui Lapin în această funcție ar putea fi considerată un semn că Rusia a început oficial pregătirile pentru un posibil război cu NATO. Acest lucru este confirmat de decretul din februarie al președintelui Putin privind reînființarea districtului militar Leningrad, precum și a celui de la Moscova, care, potrivit analiștilor, indică pregătirea pentru un conflict militar la scară largă.

Totuși, numirea lui Lapin poate fi văzută și ca o încercare a lui Putin de a distrage atenția de la problemele interne ale rușilor și de la crimele armatei ruse din Ucraina. Kremlinul încearcă în mod constant să perturbe asistența militară, umanitară și economică pentru Ucraina. Prin urmare, o serie de analiști indică faptul că amenințarea cu un atac asupra Finlandei sau orice provocări la granița comună ar putea face parte din strategia Kremlinului de a manipula situația și de a refuza țările Alianței să ajute Ucraina.

Lapin însuși a atras anterior atenția presei pentru criticile adresate lui de personalități proeminente ruse precum Ramzan Kadyrov și Yevgeny Prigozhin. Acest lucru poate indica contradicții interne în armata rusă, o luptă pentru putere și influență asupra formațiunilor militare ale țării.

În această situație, este important nu numai să se monitorizeze acțiunile armatei ruse și noile numiri în poziții cheie în ea, ci și să se analizeze cu atenție acțiunile și motivele regimului rus. Poate Lapin să devină un jucător cheie într-un conflict regional cu NATO, sau aceasta este doar o parte a unei scheme de a distrage atenția de la problemele reale din țară – aceasta este o întrebare la care experții continuă să caute răspunsuri în acest moment. Țările Alianței trebuie să fie pregătite pentru orice scenariu și să continue să ajute Ucraina, care astăzi protejează UE de extinderea ulterioară a lui Putin.

#NATO #Putin #Lapin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button