Șeful de Cabinet al președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, a venit cu o reacție după ce instanța a decis că șefa statului va fi invitată la audieri, în calitate de martor, în dosarul privind concesionarea Aeroportului Chișinău. Adrian Băluțel a declarat că Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea aeroportului. Acesta a adăugat că „ceea ce are loc acum este un circ al corupților cu scopul de a ascunde adevărul”, transmite sursa.
„Maia Sandu nu a votat concesionarea aeroportului către AviaInvest și a spus acest lucru de nenumărate ori – fapt ce poate fi probat ușor din înregistrarea video a ședinței de guvern. Mai mult decât atât, Maia Sandu a solicitat sancționarea tuturor celor care au „oferit” abuziv Aeroportul Chișinău grupului Șor. Ce are loc acum este un circ al corupților cu scopul de a ascunde adevărul”, a scris Adrian Băluțel pe canalul său de Telegram.
Băluțel nu a spus însă dacă șefa statului se va prezenta în instanță pentru audieri.
Precizăm că, pe 31 mai, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde este examinat dosarul „aeroport”, a decis că îi va invita pentru audieri pe caz, în calitate de martori, pe președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean – ex-miniștri în Guvernul Leancă, care a votat pentru concesionarea întreprinderii. Se întâmplă după ce instanța a acceptat cererea depusă de avocatul ex-premierului Iurie Leancă.
Argumentându-și cererea către instanța de judecată, Leancă a declarat: „Am considerat că este absolut important să se știe de ce argumente s-au ghidat ei (Maia Sandu și Dorin Recean – n. r.), atunci când au votat. Au fost imixtiuni sau nu au fost imixtiuni. (…)Eu sper că se vor prezenta”.
***
Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Președinta Sandu i-a acuzat de „furtul” aeroportului, prin „tranzacții mincinoase”, pe liderul ex-Partidului „ȘOR”, declarat între timp neconstituțional, fugarul Ilan Șor și fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Ca urmare a acestei scheme, timp de nouă ani, statul a pierdut venituri în valoare de 1,6 miliarde lei, susținea anterior șefa statului.